Audiotour #ToenIkMijZag

Welkom bij #ToenIkMijZag. In deze audiotour interviewen wij verschillende mediamakers over het moment waarop ze zichzelf voor het eerst terugzagen in de media.

Want we hebben allemaal wel een herinnering van hoe we als kind graag in de huid kropen van onze favoriete stripfiguren, filmhelden en artiesten. En de eeuwige battle die daarbij hoorde over wie wie mocht naspelen.

Zo bestaan er spiegels en ramen. Kinderen hebben behoefte aan allebei. Maar door een gebrek aan diversiteit in de beelden om ons heen zien sommige kinderen de wereld alleen via ramen, terwijl andere kinderen ook spiegels kunnen zien. Dit moet anders! En mediamakers kunnen ons hierbij helpen.

Wie wilde jij vroeger altijd naspelen? Zag jij de wereld vooral via ramen of waren er voor jou genoeg spiegels? Luister naar de ervaringen uit de audiotour en deel jouw verhaal met #ToenIkMijZag!

Mediamakers

Interview

Marc-Marie Huijbrechts

Marc-Marie zag zichzelf vroeger terug in de excentrieke David Bowie. Hij schaamde zich hier echter ook voor omdat mensen om hem heen negatief op David Bowie reageerden. Deze schaamte blijft altijd deel van hem; hij gebruikt het zelfs in het theater.

Interview

Rowan Blijd

Rowan is programmamaker voor KRO-NCRV. Zij probeert in haar werk bewust om te gaan met inclusiviteit omdat ze zich nog goed kan herinneren wat voor een impact het heeft als je jezelf kunt herkennen in tv-personages.

Interview

Esmaa Alariachi

Esmaa was één van de Meiden van Halal, een programma dat in 2005 voor het eerst werd uitgezonden op de NPO. We vroegen haar hoe dat programma in het leven werd geroepen.

Interview

Bo Hanna

Bo is journalist. Wanneer we hem spreken vertelt hij dat hij tijdens zijn jeugd met name ramen heeft gezien. Dat brengt ons op de vraag wat mediabedrijven hieraan kunnen doen.