"Onze beperking is geen zielig, sappig verhaal"

 

Lees hier de uitgeschreven versie van de podcast

 

In deze aflevering gaat onze host Shay Kreuger in gesprek met Naomi Doevendans en Nik Hoogstraten over de beeldvorming van mensen met een lichamelijke beperking. Waren er überhaupt wel personages waarin Nik en Naomi zich konden herkennen tijdens hun jeugd? En welke stereotypen komen het meest voor? Je hoort het allemaal in deze aflevering van de podcast #ToenIkMijZag.

Naomie Doevendans

Naomi Doevendans komt op voor de rechten van mensen met een beperking en wil hun belangen en problemen zichtbaarder maken, ook binnen het feminisme. Ze is oprichter van de organisatie dislabelty: een organisatie die externe trainingen geeft over validisme.

Nik van Hoogstraten

Nik van Hoogstraten is gastspreker, inspirator en beeldvormer. Hij werkt bij het Ministerie van Sociale Zaken en Welzijn als ambassadeur voor mensen met een arbeidsbeperking. Ook is hij initiatiefnemer van Stichting Raket, een stichting met als doel een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet.

Besproken in deze aflevering

Luister ook naar het verhaal van Chris en Micha

In deze aflevering gaat onze host Shay Kreuger in gesprek met schrijver Micha Meinderts en online mediamaker Chris Rijksen over beeldvorming van transgender personen in de media. Zijn er personages geweest waarin zij zich vroeger herkenden? Hoe staat het met de algemene beeldvorming van trans personen? Welke goede voorbeelden kennen zij? Luister naar deze aflevering en je krijgt antwoord op al deze vragen!

 

Klik hier om te luisteren