"Waar is de dikke prins op het witte paard?"

 

Lees hier de uitgeschreven versie van de podcast

 

In onze eerste aflevering gaat host Shay Kreuger in gesprek met freelance journalist Suzanne Mensen en onze eigen online community manager Marjon Melissen over Body Positivity. Zien we genoeg diverse lichaamsvormen in de media? Welke stereotypen komen het meest voor? En wat voor effect heeft dit op vrouwen? Je hoort het allemaal in deze aflevering van de podcast #ToenIkMijZag.

Suzanne Mensen

Suzanne Mensen is freelance journalist en schrijft zowel voor bladen als online media. In 2017 werd ze genomineerd voor de titel ‘Beste Twitteraar’. Op Twitter en Instragram gebruikt ze veel humor, maar stelt ze ook regelmatig serieuze thema’s aan de kaak; met name wanneer het gaat om body positivity, dikke vrouwen en het belang van representatie.

Marjon Melissen

Marjon Melissen is online community manager en blogger over body positivity bij WOMEN Inc. en ze speelt in de voorstelling VETARM van theatergezelschap Parels Voor De Zwijnen. Ze kampt zelf met een eetbui eetstoornis en houdt haar journey bij op Instagram.

Besproken in deze aflevering

Luister ook naar het verhaal van Naomie en Nick

In deze aflevering gaat onze host Shay Kreuger in gesprek met Naomi Doevendans en Nik Hoogstraten over de beeldvorming van mensen met een lichamelijke beperking. Waren er überhaupt wel personages waarin Nik en Naomi zich konden herkennen tijdens hun jeugd? En welke stereotypen komen het meest voor? Je hoort het allemaal in deze aflevering van de podcast #ToenIkMijZag.

 

Klik hier om te luisteren